szolgáltatásaink

A páciens egészségügyi története, tartásának vizsgálata és mozgásanalízise alapján fölállított kezelési terv után a számára leginkább megfelelő terápiák összegzése és alkalmazása.

A kezelés végén házi feladatot kap a páciens, melynek végrehajtása elengedhetetlen a tartós javulás bekövetkezéséhez.

A kötőszövet átalakulása minden esetben egy évet vesz igénybe. Legyen szó akut problémáról (pl.: törések, zúzódások, műtétek utáni állapot), vagy krónikus bajról (pl.: több éve fennálló derékpanasz, évek óta tartó bokafájdalom, duzzadás).

A kezelések által lehetőséget adunk a szervezetnek, hogy jó minőségben gyógyítsa meg önmagát. Fontos, hogy tudjuk: a struktúra átalakulása ezáltal nem történik meg rövidebb idő alatt. Viszont jó minőségben fog gyógyulni, ami esélyt ad arra, hogy tünetmentesen éljük tovább életünket.

Ezért FONTOS a házi feladatok végzése 2 kezelés között. Megkönnyíti a munkám, hamarabb fájdalommentessé tudom tenni a szövetet. Illetve segít, hogy minél kevesebb kezelés is elég legyen adott probléma leküzdéséhez és a házikkal hosszú időn át meg tudjuk tartani a fájdalommentes állapotot.

Egy másik meghatározó alappilére a kezelés hatékonyságának a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Általánosságban mondható, hogy egy ember napi folyadékszükséglete 10 testsúlykilogrammonként 4 dl. Ebben lehetnek egyénenként eltérések életviteltől, munkaviszonytól függően. Erre a kikérdezés során derül fény.

A táplálkozás sem elhanyagolható a gyógyulás szempontjából. Mit együnk, s mi az, amit kerüljünk lehetőség szerint.

Végül nem hagyható figyelmen kívül a fájdalmak kialakulásához vezető lelki okok feltárása. Minden krónikus testi tünet hátterében ott áll valamiféle sérelem, stressz, lélek- faktor. Érdemes ezen a vonalon is rendezni állapotunkat. Megtalálni és megragadni azokat a lehetőségeket, melyek segítenek átlendülni az adott helyzetünkön.

 

Gyógytorna, gyógytornászGyógytorna, gyógytornászGyógytorna, gyógytornász