LCA (ELÜLSŐ KERESZTSZALAG) OPERÁCIÓ


LCA (ELÜLSŐ KERESZTSZALAG) OPERÁCIÓ

6 héttel elülső keresztszalag (LCA) műtét után.

A pácienssel hetente 1- szer találkoztunk. 2 héttel az operáció után kezdtük a közös munkát. Otthon végezte az épp aktuális állapotának megfelelő házi feladatait. Kineziológiai szalag és floss band alkalmazásával segítettük a nyirokkeringést, keresztszalag ragasztási technikával támogattuk kívülről az ízületet, ezáltal növelve a páciens stabilitás- érzetét, csökkentve a fájdalmát.

Az otthoni gyakorlatok így sokkal komfortosabban történtek kivitelezésre. Ilyen rehabilitáció szükségtelenné teszi a térdmozgató gép használatát. A terápia sikerességének kulcsa az idejében kezdett, szakszerű (mindig állapotnak megfelelő), rendszeres mozgásterápia, mely meghozza a minőségi gyógyulást. A képen egy 6 hetes műtét, ahol a mozgástartomány az operatőr orvos szerint egy 3 hónapos térdízületi hajlításnak felel meg. 

A gyógyulási idő - mint minden egyéb műtét, vagy sérülés után - 1 év. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy kialakuljon és meg is maradjon az új szöveti minőség, mely jól bírja a terhelést és nem okoz panaszt. 

Gyógytorna, gyógytornászGyógytorna, gyógytornászGyógytorna, gyógytornász