FASCIA DISZTORZIÓS MODELL (FDM)


FASCIA DISZTORZIÓS MODELL (FDM)

  A fascia disztorziós modell kezelés olyan esetben alkalmazható, amikor a Páciensnek krónikus deréktáji panaszai, porckorongsérve, krónikus izomgyulladása, sportsérülése hatékony és effektív gyógykezelést igényel. A fasciaháló deformációjának (ezt nevezzük disztorziónak) megszüntetésére, gyógyítására Dr. Sephen Typaldos hosszú évek alatt kifejlesztett az un. Typaldos módszert. Megállapította, hogy számos panasz, probléma hátterében a test minden részén megtalálható fascia szövete alakul át, amelyben nagyon sok fájdalomérző végződés van. Az átalakulás eredménye a fájdalom, mozgásbeszűkülés, izomerő csökkenés és egyéb negatív panaszok megjelenése. Mindezek a fascia elváltozások speciális manuális technikával eredményesen megszüntethetők és visszaállíthatók a fiziológiás szöveti viszonyok.

  Ennek az újszerű kezelési módszernek sikeressége, eredményessége a mindennapi gyakorlatban rendszeresen bizonyít, az eredményessége kétséget kizárólag igazolt.

  Az FDM elismerten a leggyorsabban terjedő fájdalomcsillapító terápia.

  Igen sok mozgásszervi elváltozás és megbetegedés válik az FDM-mel kezelhetővé, amiket az eddigi terápiák nem tudtak megoldani, vagy csak nagyon lassú eredményeket mutattak. Éppen emiatt alkalmazzák az FDM-et sportolói körökben, ahol a regenerációban minden egyes nap számít.

  "Find it and fix it fast" – találd meg és javítsd meg gyorsan!

  Az FDM jelen pillanatban a legsikeresebb manuálterápiás, mozgásszervi fájdalomcsillapító metódus. A testbeszéden keresztül a terapeuta azonnal felismeri, mely manuális technika fog kelleni ahhoz, hogy segítséget tudjon nyújtani kezeltjének. Elsősorban tehát izom- és ízületi bántalakra alkalmazzák az FDM-et, de egyre több a tapasztalat a viscerális panaszok kezelése terén.

(Forrás: www.oriolus-med.hu)

Gyógytorna, gyógytornászGyógytorna, gyógytornászGyógytorna, gyógytornász